Az Irodai csendterem kialakításának alapelvei

 

tárgyalóasztal

tárgyalóasztal

Talán te is észrevetted már, hogy a munkahelyi nyüzsgés sokszor elvonja a figyelmedet a feladataidról. Nem vagy ezzel egyedül. Sokan vannak, akik halk, csendes környezetre vágynak, ahol ki tudnak kapcsolni, és zavartalanul el tudják végezni munkájukat. Ebben nagy segítséget nyújt az irodai csendterem, amelynek kialakításánál számos alapelvet érdemes szem előtt tartani.
Először is, fontos, hogy a csendterem valóban csendes legyen! Ez azt jelenti, hogy igyekezzünk a helyiséget lehetőleg távol tartani a zajforrásoktól, mint például a nyüzsgő folyosóktól, a hangos irodák ajtajától vagy az üzemelő gépektől. Bár ez talán evidensnek tűnhet, mégis hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a csendterem nem csak egy egyszerű szoba, hanem egy olyan hely, ahol az emberek koncentráltan tudják végezni munkájukat.
Második alapelv az ergonómia. Gondoljuk csak végig, milyen irodabútorokra van szükségünk a csendteremben? Egy kényelmes szék és íróasztal, amelyek lehetővé teszik a hosszú órákig tartó munkavégzést? Vagy inkább egy kényelmes kanapé, ahol egy kis pihenésre is van lehetőség? Minden esetben érdemes olyan bútorokat választani, melyek kényelmesek, de nem teszik lehetővé a túl sok lazítást, hiszen a csendteremben a munkavégzésé a főszerep.
Végül pedig, de nem utolsósorban, gondoljunk a színvilágra. A nyugodt, semleges színek hozzájárulnak a koncentráció fokozásához és a stressz csökkentéséhez. A világos színek tágasabbá teszik a teret, míg a sötétebb árnyalatok behúzódnak, és intim légkört teremtenek.
Mit gondolsz, milyen lenne számodra az ideális csendterem? Gondolkozz bele, milyen bútorokat, színeket és elrendezést választanál, hogy a legjobban tudj koncentrálni és dolgozni. Az irodai csendterem kialakítása nem csak a munkahelyi hatékonyság javítása miatt fontos, hanem azért is, hogy a munkatársak jól érezzék magukat a munkahelyen. És végül is, miért ne tehetnénk a munkahelyünket egy kicsit otthonosabbá?

A bejegyzés kategóriája: iroda asztal
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!